Hur att neutralisera fria radikaler naturligt

Vad är antioxidanter och hur bioflavonoid antioxidanter fungerar?

Nästan alla har hört talas om antioxidanter, men har du vet exakt vad bioflavonoid antioxidanter faktiskt gör? Historien om antioxidanter börjar med fria radikaler. Fria radikaler är faktiskt en normal del av vår kropp, i själva verket en del av dem arbetar i vårt immunförsvar, så de är inte nödvändigtvis alla skadliga, om det inte finns för många av dem. Fria radikaler bildas som en del av våra metaboliska processer och är egentligen bara atomer som har förlorat en elektron. Varje atom i vår kropp finns i ett tillstånd av balans mellan protoner och elektroner. Ibland, kan en extra proton sättas till atomens kärna, rubba balansen, eller en elektron kan helt enkelt förloras från en eller annan anledning.

När en atom förlorar en elektron, blir den instabil och försöker få en elektron för att återgå till det normala. Problemet är, det försöker att stjäla en elektron från närliggande atomer. Den nyligen instabil atom sålunda skapade försöker att vinna och elektron, och så fortsätter det, i en otäck kedjereaktion som slutligen skadar cell. Det kan störa förmågan hos cellen att fungera eller ens gå skurk, såsom är fallet med cancer. Du kan se hur viktigt det är att stoppa kedjereaktionen som orsakas av dessa fria radikaler innan alltför mycket skada sker. De skador Fria radikaler är ansvariga för problem som är förknippade med åldrande, diabetes och hjärtsjukdomar.

På den positiva sidan, våra kroppar gör antioxidanter själva, just för att ta itu med fria radikaler. Men tyvärr, på grund av stress, trötthet, föroreningar, rökning, eller en dålig kost, kan vi komma upp kort på antalet antioxidanter som gör att fria radikaler skada vår kropp.

Naturen har varit generös, dock, och har gett ett antal frukter och grönsaker med bioflavonoid antioxidanter. Frukter såsom acaiberryen, vindruvor, jordgubbar, och blåbär alla innehåller höga halter av antioxidanter. När vi äter dessa frukter, vi släpper antioxidanter i våra system och de går till jobbet omedelbart att neutralisera fria radikaler.

Anledningen till att antioxidanter är i stånd att stoppa den destruktiva kedjereaktion som orsakas av fria radikaler är att de har gott om elektroner. Så fort de får nära en fri radikal kommer en elektron att skjul och fria radikaler kommer att ta upp det, stabilisera atom. Som bioflavonoid antioxidanter har ett generöst utbud av elektroner, kan de stoppa den destruktiva lavin innan det orsakar allvarliga skador på cellen. Konsumera livsmedel som ger en stor mängd antioxidanter, eller en acai berry tillägg kan definitivt bra för din ämnesomsättning, hålla den friskare och mer sannolikt att förbli fri från sjukdom. En av de bästa acai bär piller är ren Acaiberry.

köpa Pure Acai Berry uppkopplad